Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройде День вуличної музики

День Вуличної Музики (Street Music Day) в Україні – це масштабний міжнародний волонтерський проект, який у 2019-му році вже вшосте проходитиме в Україні.

День Вуличної Музики – міжнародне свято, ініціатором якого в 2007 році виступив легендарний литовський музикант Андрюс Мамонтовас. За 11 років до литовського свята музики долучились Латвія та Ірландія, Великобританія та Грузія, Нідерланди і Бельгія, а ще Норвегія, Вірменія, Португалія. 16 травня 2014 року День Вуличної Музики вперше відбувся і в Україні, куди це свято привезла громадська організація “Логістичний Штаб”.

Щороку в третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів виходять у центр свого міста, щоб заграти і заспівати людям власну музику: просту й складну, нову й стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз.

У 2019му в Україні День Вуличної Музики було вирішено перенести на неділю, 19 травня, оскільки третя субота травня цього року співпадає із Днем пам’яті жертв кримськотатарського народу.

Хто може взяти участь?

У Дні Вуличної Музики може взяти участь будь-хто, хто готовий вийти на вулицю і грати музику. Професіонали і аматори, зірки і початківці – кожен, хто вміє грати на будь-якому інструменті (сам або з друзями, незалежно від того, чи це буде лише кілька акордів чи професійне виконання музики) може стати учасником цього фестивалю.

День Вуличної Музики – це некомерційний проект, що організовується силами небайдужих людей та організацій по всій Україні, які люблять музику, веселий настрій і своє місто.

Де відбуватиметься подія?

19 травня 2018-го року разом із Вільнюсом і Тбілісі, Ригою та Амстердамом, Копенгагеном та іншими містами Європи це музичне свято охопить також і вулиці близько півсотні українських міст. З кожним роком до Дня Вуличної Музики приєднуються нові міста України.
У Херсоні планується проведення музичного свята одночасно на двох локаціях – на пішохідній вулиці Суворова (біля “Парусу”) та на набережній по проспекту Ушакова.

Як взяти участь?

Реєстрація на участь у Дні Вуличної Музики у Херсоні доступна за посиланням: https://goo.gl/aR1FzV
Організатори заходу у Херсоні: управління культури і управління молоді та спорту Херсонської міської ради.

Контактна інформація:
· Електронна пошта: smd.kherson@gmail.com
· Сторінка у соціальній мережі: www.facebook.com/smd.kherson
· Телефони: 32-17-18 (управління культури), 45-47-19 (управління молоді та спорту), 0964127607 (Наталя Ярова, представник Дня Вуличної Музики у Херсоні).

Більше про День Вуличної Музики в Україні та формат свята – на сайті streetmusic.com.ua

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН