Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Нововоронцовському районі боролися зі стихійною торгівлею

12 квітня 2019 року на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 05.04.2019 №1017 «Про контроль за обігом об’єктів санітарних заходів» фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області разом з представниками Нововоронцовського відділення ГУ Національної поліції в Херсонській області, органів місцевого самоврядування проведено обстеження місць несанкціонованої торгівлі на території привокзальної площі смт Нововоронцовка.

У ході перевірки окремо зверталася увага на виявлення торгівлі живою рибою. Під час рейду зафіксовано два факти реалізації продуктів харчування у невстановлених місцях. За підсумками роботи міжвідомчої комісії на осіб, що займалися несанкціонованою торгівлею, складено протокол про адмінпорушення відповідно до статті 152 КУПаПта.

Несанкціонована торгівля – це порушення громадського порядку, вона не лише псує естетичний вигляд населеного пункту, а й ще є потенційно небезпечною для здоров’я його жителів та гостей. Продукти, особливо молочні та м’ясні, у спекотну пору року псуються миттєво, тож така торгівля є чинником харчового отруєння.

Деякі громадяни, купуючи на стихійних ринках більш дешевий товар, навіть не уявляють, на які ризики наражаються, оскільки у місцях несанкціонованої торгівлі продаються харчові продукти невідомого походження, які не пройшли на агропродовольчих ринках ветеринарно–санітарну експертизу, реалізуються без дотримання умов зберігання, транспортування, холодильного обладнання.

Коли Ви купуєте продукти харчування на стихійних ринках, пам’ятайте – така продукція становить велику загрозу для Вашого здоров’я та життя!

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН