Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Заслужений журналіст України зустрівся із херсонськими студентами

Український культурний центр Херсонського державного університету вже багато років проводить різноманітні творчі зустрічі. Метою є живе спілкування молоді з людьми, які роблять великий внесок у розбудову держави, української культури, духовності. 

Цього разу студенти зустрілися із заслуженим журналістом України, перекладачем, письменником, есеїстом Василем Піддубняком та головою Херсонської обласної організації Національної спілки поетів України, поетом, літературознавцем Василем Загороднюком.Останній зазначив, що говорити про поезію складно, її треба брати і читати, сприймати своїми відчуттями і розумом: «Поезія як мистецтво слова не може розвиватися поза увагою критики. Основне завдання критики – дати оцінку твору»,– зазначив Василь Загороднюк.

Василь Піддубняк – друг нашого університету, співпрацює з факультетом української філології та журналістики. Стояв у витоків літературно-мистецького альманаху «Степ» (наразі головний редактор). Василь Загороднюк так говорить про колегу: «Василь Піддубняк – це сформований поет зі своїми художніми та естетичними переконаннями. На мовному рівні він дуже гарно та стилістично грамотно передає це у своїх віршах. У його поезіях є все. Василь Піддубняк – інтелектуал, знається на новітніх літературних течіях, але основні образи і мотиви пов’язані з Україною».

Василь Піддубняк говорить, що його поезії це «лірико-філософська любовна лірика», а духовна творчість людства – це любовна творчість, адже без любові нічого не буває. «Справжня поезія – це світанкове сонце, що розвидняє людські душі у горі і радості».

 Марина Азізова,StudTv Kherson

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН