Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині створено національний природний парк «Кам’янська Січ», – указ Президента України

Про це на своїй сторінці  повідомляє Юрій Попутько:

“12 квітня 2019 року ознаменувалося ще однією визначною подією у сфері збереження довкілля. Так, був оприлюднений указ Президента України № 140/2019 «Про створення національного природного парку «Кам’янська Січ».

Метою створення цього об’єкта природно-заповідного фонду є збереження генетичного, видового, ландшафтного та екосистемного різноманіття степів правобережжя Дніпра, інших природних комплексів і об’єктів, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення. Відповідно до наукового обґрунтування необхідності створення національного природного парку «Кам’янська Січ», цінним природним комплексом є територія, до складу якої входять землі Качкарівської, Милівської, Новокаїрської, Монастирської та Новорайської сільських/селищних рад Бериславського району загальною орієнтовною площею 12610,0406 га.

Флора цього унікального об’єкта природно-заповідного фонду налічує 582 види судинних рослин. Серед них – 52 раритетні. На цій території, крім того, зберігаються залишки близько 150 курганів і древніх поселень, залишки Кам’янської Січі, старовинні козацькі могили, панський маєток та старовинний монастир.

Вважаю це вагомим природоохоронним здобутком для Херсонської області, що дасть змогу зберегти цю природну різноманітність та припинити безкарне браконьєрство. До складу НПП увійшли землі державної власності лісгоспу, землі водного фонду, жодного клаптику земель, що перебуває у приватній власності чи користуванні до складу парку не було включено”.

Світлина від Юрія Попутька.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН