Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Де знаходиться політв’язень Олександр Шумков

У березні родичі ув’язненого росіянами херсонця Олександра Шумкова розповіли про те, що Олександра зненацька етапували до Тверської області.

В інтерв’ю Громадському тітонька Олександра повідомила: «Олександр відбув для відбування покарання у розпорядження ФСВП у Тверській області. Де він конкретно перебуває, невідомо: або на етапі, або вже доставили».

Людмила Шумкова повідомила, що наразі у Олександра немає адвоката: родичі не уклали з ним угоду, оскільки на це немає грошей.

«Він ніби є цей адвокат, але він не може працювати, тому що несплачені його послуги», — додала Шумкова.

Тому, за її словами, родина самостійно з’ясовує, куди етапують Олександра. Зокрема, звернулися через інтернет-приймальню ФСВП у Тверській області звернулися із запитом щодо подальшого переміщення Олександра Шумкова.

Людмила Шумкова повідомляє, що з грудня Олександра не відвідували представники України.

«Поки була апеляція 31 січня, адвокат був присутній і один раз його відвідував, щоб скласти апеляційну скаргу. Це було у грудні. А з боку держави Україна, візитів таких не було, офіційними її представниками на території Російської Федерації», — наголосила родичка політв’язня.

Людмила Шумкова розповіла: нещодавно вони звернулися до ГУ Нацполіції у Херсонській області, щоб дізнатися про розслідування викрадення Олександра Шумкова та перевезення його до Росії. У поліції ж їм відповіли, що справу передали до СБУ.

«Прийшла відповідь, що ще у жовтні, що за підслідністю справу передали до головного управління СБУ», — сказала  Шумкова.

Згодом родина Олександра отримала ось таку відповідь на своє звернення. Фото – зі сторінки Людмили Шумкової у Фейсбук:

7 квітня Людмила Шумкова повідомила: “Завдяки волонтерам російської правозахисної організації вдалося дізнатися, що Шумков Олександр Сергійович перебуває в ВК4 м. Торжок. Наразі в СІЗО. А наші чиновники з МЗС та офісу Омбудсмена досі надсилають листи, що він перебуває в СІЗО Брянська”.

Херсонський вісник

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН