Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На базі Херсонського машинобудівного заводу розвиватиметься спільний фінсько-український проект

1 квітня у Кабінеті Міністрів України відбулася робоча зустріч Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва і Надзвичайного та Повноважного Посла Фінляндії в Україні пана Юха Віртанена.

Вони розглядали нагальне для України питання – розвиток спільного фінсько-українського проекту по розвитку зернозбиральної техніки на базі Херсонського машинобудівного заводу.

На зустрічі були присутні: голова ТОВ «Херсонський машинобудівний завод» Олександр Олійник , генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов та представники Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім.Леоніда Погорілого, ННЦ «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» та представники Sampo-Rosenlew.

Під час зустрічі були розглянуті нагальні питання взаємодії по розвитку комбайнобудування в Україні. За результатами обговорення проблемних питань було підкреслено перспективи щодо спільного співробітництва в галузі сільгоспмашинобудуваня між Фінляндією та Україною і тому позитивний приклад співпраці Sampo-Rosenlew c Херсонським машинобудівним заводом в результаті якого вироблено та реалізовано комбайнів Skif-280, спільного виробництва близько 20шт., які впевненно працюють на полях України та набирають популярності.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН