Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні тимчасово вилучено з сімей 7 дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах

Служба у справах дітей Дніпровської районної у м. Херсоні ради як головна організаційна ланка органу опіки та піклування забезпечує у межах дії органу місцевого самоврядування а також на територіях впливу Антонівської, Зеленівської, Наддніпрянської селищних рад м. Херсона реалізацію державної політики у сфері захисту прав та законних інтересів близько 19 тис. дітей від народження до 18 років. 

З метою раннього виявлення сімей, які опинилися у кризових умовах, своєчасної постановки їх на відповідні обліки служби у справах дітей та своєчасного захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі забезпечення їх права на виховання у сім’ї щотижня, проведено 32 профілактичних рейдів, під час яких відвідано 126 сімей, виявлено та тимчасово вилучено з сімей 7 дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах, п’ятьох влаштовано до Центру соціально-психологічної реабілітації Херсонської обласної ради, двох дітей – до закладів охорони здоров’я.

Спільно з працівниками управління освіти Херсонської міської ради спеціалістами ССД проведено 9 перевірок загальноосвітніх навчальних закладів району з питань забезпечення соціального захисту дітей, попередження правопорушень, злочинності та бездоглядності, за місцем навчання відвідані діти, які перебувають на обліку Служби, проведені опитування , профілактичні бесіди.

Здійснювалася цілеспрямована позовна діяльність за всіма напрямками делегованих державою і міською радою повноважень: спеціалісти служби у справах дітей взяли участь у 112 судових засіданнях, підготували та заявили 9 позовів до суду відносно захисту прав і інтересів дітей, здійснили усі передбачені законодавством заходи та надали 13 висновків органу опіки та піклування.

Дієвою ланкою у загальній структурі органу опіки та піклування є комісія з питань захисту прав дитини у складі депутатів районної ради, членів виконавчого комітету , керівників виконавчих органів , представників органів освіти, охорони здоров’я, міського центру соціальних служб, ювенальної превенції, яку очолює голова районної ради Владислав Кондратов. У першому кварталі проведено 5 засідань, розглянуто 107 питань, пов’язаних із призначенням/відміною опіки та піклування, захистом житлових, майнових прав дітей, доцільності/недоцільності позбавлення батьківських прав, тимчасового вилучення з сім’ї через складні життєві обставини, визначення місця проживання, способу участі одного з батьків у вихованні дитини тощо.

З різних питань захисту прав та законних інтересів дітей до служби у справах дітей у перші три місяці 2019 року звернулося 397 громадян, вирішення значної частини звернень пройшло як через розгляд комісією з питань захисту прав дитини , так і через прийняття 108 рішень виконавчим комітетом районної ради.

Традиційно здійснювалися заходи, спрямовані на формування у дітей навичок здорового способу життя, змістовного і розвиваючого дозвілля: на різдвяні свята всі діти облікових категорій відвідали спортивно-розважальний комплекс «Джамп-парк», отримали солодкі подарунки. Під час перевірки навчальних закладів спеціалістами ССД проведено 12 лекцій і бесід зі школярами щодо попередження булінгу у дитячому середовищі, відповідальності за заподіяне насильство та цькування.

Прес-служба виконавчого комітету Дніпровської районної у м. Херсоні ради

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН