Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олександр Олійник: Крокуємо вперед! 3 квітня Уряд затвердив склад Національного агентства кваліфікацій та план заходів з впровадження Концепції дуального навчання

Дуальна освіта – вид освіти, при якій поєднується навчання у закладах освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації. Ще рік тому Федерація роботодавців України ініціювала створення  Національного агентства кваліфікацій і тепер реалізовувати план заходів і напрацьовувати профільне законодавство – спільне завдання новоствореної структури, роботодавців, профспілок і освітян. 

Молодим людям, які за покликом свого серця чи підказки батька, дідуся вирішили оволодіти робітничою професію, ми просто зобов’язані допомогти. Щоб спеціаліст знав не тільки теорію, а паралельно знаходився на виробництві і здобував практичні навички. Тоді його цінність зростає у кілька разів. Він може знайти своє призначення у різних галузях – машинобудуванні, житлово-комунальному господарстві, енергетиці, вугільній, нафтогазовій, хімічній, металургійній, суднобудівній промисловості України і не тільки.

«Об`єднання організацій роботодавців Херсонщини вже активно впроваджує в життя проект «Створення навчально – виробничого комплексу   в   Херсонській області».

Два роки ми підтримуємо проведення обласного конкурсу фахової майстерності за професією «Токар». І це тільки початок. Адже дуальна освіта – це стабільне майбутнє для молоді. Тож давайте не планувати на завтра, а вже діяти сьогодні! – закликає Олександр Олійник, голова Об’єднання організацій роботодавців Херсонщини. – А для нас, роботодавців, які спеціалізуються на машинобудуванні, така діяльність може привести до продуктивних результатів в економічному розвитку області та країни в цілому».  

Херсон онлайн

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН