Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поради херсонцям від фахівців, як захиститися від весняного авітамінозу

Чому діти хворіють весною і чи пов’язано це з дефіцитом вітамінів в організмі? У студії “Український південь” завідувач педіатричного відділення ХМКЛ ім. Є.Є.Карабелеша, кандидат медичних наук Ганна Бондар зазначила:

Найчастіше в організмі людини не вистачає вітамінів : С, D і групи B. Вітамін С – дивовижний, без нього не відбувається жоден біологічний процес у нашому організмі. Головне ,що вітамін С протидіє інфекціям, є протираковим фактором, зміцнює судини. Добова потреба вітаміну С-100 мг, максимальна кількість аскорбінової кислоти знаходиться в смородині, калині, цитрусах, в капусті, петрушці, шпинаті. Основне джерело аскорбінової кислоти – картопля. Цікаво, що добову норму вітаміну С містить 240 гр. вишні, 200 гр. яблук, 200 гр. смородини, 150 гр. малини. Ось так, смачні овочі і фрукти рятують дітей і дорослих від гіповітамінозу“.

Що робити херсонцям і до якх фахівців звератися у лікарнях Херсонщини, далі у сюжеті:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН