Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великолепетиській лікарні відбудеться День донора крові

27 лютого 2019 року на базі КП «Великолепетиська центральна районна лікарня» з восьмої години ранку відбудеться черговий День Донора. В організації заходу братимуть участь працівники Каховської філії КУ «Херсонський обласний Центр Служби Крові України», КП “Великолепетиська ЦРЛ”, КП «Великолепетиський ЦПМСД» за сприянням органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Донором крові може бути будь-яка здорова людина віком від 18 років, яка не має протипоказань. Відповідно до Закону України про донорство крові та її компонентів верхньої межі віку немає. 

Крім того, медики запевнюють, що регулярне донорство – це профілактика серцево-судинних захворювань, подагри, атеросклерозу, ожиріння. Регулярна здача крові омолоджує організм, покращує роботу імунної системи, підшлункової залози, печінки та інших органів травлення.
Здавати кров узагалі безпечно?

На сьогодні донорство крові — абсолютно безпечна процедура. Для взяття крові використовують лише одноразові та стерильні системи, індивідуальні для кожного донора. 

Згідно ст. 6 Закону України «Про Донорство крові та її компонентів» керівники підприємств, установ, організацій зобов’язані сприяти установам та закладам охорони здоров’я в роботі по залученню громадян до лав донорів.
Прошу Вас довести дану інформацію до відома працівників підпорядкованого Вам закладу. 

Медичні працівники Великолепетиського району закликають людей проявляти милосердя і ставати донорами крові.

Великолепетиська РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН