Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховському Будинку дитячої творчості виповнилось 65

У Палаці культури відбулись урочистості до ювілейної дати.

Будинок дитячої творчості був створений 14 лютого 1954 року як Будинок піонерів в приміщенні Палацу культури. В кількох кабінетах розташувались творчі гуртки: хоровий, танцювальний, кіно- та радіолюбителів, авіамоделювання, ліплення, малювання та художньої вишивки. У 60-х роках були відкриті ще 7 напрямків. Історія закладу позашкільної освіти представлена на фотовиставці у холі Палацу культури.

Нині у Будинку дитячої творчості працюють 19 викладачів, які розкривають здібності, вчать різних ремесел і видів мистецтва 7 сотень новокаховських дітей. Їхні творчі поробки представлені на огляд всіх, хто прийшов розділити торжество з колективом.

«65 – це багато чи мало? Не знаю, але Будинок дитячої творчості буде завжди молодим, тому що в його стінах завжди звучатиме дитячий сміх. Діти – неповторні, вони – наше багатство. А їхні успіхи – окраса Будинку дитячої творчості», – сказала директорка позашкільного закладу Ірина Лісовська.

Багато з присутніх зараз вже дорослих після уроків поспішали до Будинку творчості, щоб віддатись улюбленому заняттю. На ювілеї присутні і викладачі, кожен з яких свого часу працював або працює у закладі: Ольга Ганжа (режисер та керівник театрального гуртка), Анна Дмитрієва (керівник гуртків вишивки і плетіння), Стефанія Олійник (працювала як керівник ансамблю бандуристів), Віра Ступакова (зараз – керівник ансамблю «Джерельце»), Наталія Савченко (керівник фотогуртка), Антоніна Матвієнко (керівник театрального гуртка), Олександр Коваленко (керівник гуртка художньої чеканки), та інші керівники: Інесса Подофа, Світлана Гришко, Юлія Беркутенко, Ірина Герасіка, Лілія Таран.

«Наш Будинок дитячої творчості – не просто одна зі складових позашкільної освіти у Новій Каховці. Це – світогляд, дружня родина, в якій з боку викладачів відчувається батьківське тепло і піклування. Я як міський голова та депутати міської ради зробимо все, аби Будинок не просто тримався, а розвивався, щоб наші діти отримували якісну позашкільну освіту», – запевнив Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Всіх гостей зустрічали і супроводжували юні учасники театрального колективу «Посмішка». В урочистому концерті представили свої номери вихованці ансамблю сучасної хореографії «Божья коровка» (керівниця – О. В. Вьюнова), народного танцю «Любисток» (С. В. Ліпка), скрипалів (Л. Г. Буравцова) та вокального ансамблю «Перлини майбутнього» (О. І. Гребенюк).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН