Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бійці 57-ї окремої мотопіхотної бригади долучаються до мирного життя новокаховчан

З червня минулого року 57-а окрема мотопіхотна бригада отримала постійне місце дислокації у Херсонській області. Так, 5 червня відбувся урочистий вхід підрозділів бригади у місто Нова Каховка. Штаб і деякі підрозділи бригади розмістилися у приміщеннях Новокаховської школи-інтернату №1. Про це повідомляє кореспондент Online Нова Каховка.

Від моменту створення бригади її підрозділи виконують бойові завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей.

Але у Новій Каховці вирує мирне життя, тому воїни бригади після повернення з передової інтегруються до буденних інтересів містян. Зі свого боку і новокаховчани з розумінням ставляться до проблем своїх нових співмешканців і намагаються всіляко допомогати бійцям в налагодженні побутових, соціальних, культурних, спортивних потреб. Наразі усі загальноміські заходи в Новій Каховці відбуваються із залученням воїнів 57-ї ОМБР. А місцеві волонтери регулярно відвідують бійців на передовій.

Бригадівці з інтересом знайомляться з місцем своєї нової дислокації. Адже Нова Каховка – це перлина Таврії і має багато цікавих туристичних принад. Днями керівництво ПрАТ “Дім марочних коньяків “Таврія” запросило військовослужбовців бригади відвідати з екскурсією своє підприємство, тим більше, що коньячний завод і штаб бригади розташовані на одній вулиці – проспекті Дніпровський.

Сьогодні продукція ПрАТ “ДМ “Таврія” відома в усьому світі, і відвідати підвали та привідкрити таємниці виробництва сонячного напою намагаються туристи з багатьох країн. Тому гріх було б відмовитися від запрошення доброзичливих господарів і нашим військовикам.

А розпочалось знайомство традиційно з історії. Далеко не кожне підприємство може пишатися своїм власним музеєм. Дім марочних коньяків «Таврія» цю можливість має.

Створений майже півстоліття тому, сьогодні музей став дивовижним куточком живої історії, який знайомить відвідувачів з унікальною і неповторною природою нижнього Лівобережжя Дніпра, а головне, з тією її складовою, яка розповідає про розвиток виноградарства і виноробства рідного краю, про Дім марочних коньяків «Таврія».

Далі військові відвідали підприємство, де їх познайомили з тонкощами класичної технології коньячного виробництва. Вони сповна відчули колорит підвалів: своїми очима побачили галерею з 6,5 тисяч дубових бочок і бутів, в яких десятиліттями витримуються кращі коньячні спирти.

Така екскурсія не могла не вразити гостей, які з цікавістю познайомились, як з музейними експонатами, так і з самим виробництвом напоїв. На згадку про цю зустріч військовослужбовці та заводчани обмінялись сувенірами.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН