Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фіскали Херсонщини повторили основні складові антикорупційного законодавства

У Головному управлінні ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі для працівників відомства проведено чергове економічне навчання з питань антикорупційного законодавства.

Під час першої частини заходу фіскалам нагадали про типи декларацій, терміни подання та відповідальність за порушення строків звітування. Фіскали обговорили найпоширеніші питання під час декларування доходів державних службовців та прокоментували помилки, що виникають під час заповнення декларацій. Податківцям нагадали про включення до щорічної декларації об’єктів, які перебувають у спільній власності; зазначення інформації про об’єкти декларування членів сім’ї декларанта; об’єкти нерухомості, незавершеного будівництва, транспортні засоби, цінні папери, корпоративні права та подарунки; а також про необхідність подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом року.

У ході другої частини навчання, фіскалів попередили про перевірку відомостей, поданих у декларації, та відповідальність за подання недостовірних даних. Адже внесення до декларації завідомо недостовірних відомостей може тягнути за собою дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність. Звернули увагу, що адміністративна та кримінальна відповідальність передбачені виключно за подання «завідомо недостовірних» відомостей.

На завершення навчання фіскали області ознайомилися зі звітом про фінансово-господарську діяльність Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі за 2018 рік.

ДФС у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН