Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Правоохоронці викрили корупційну схему закупівлі медичних препаратів для лікарень Запоріжжя (відео)

У лікарні Запоріжжя постачали ліки за завищеними цінами. За це медпрацівники отримали близько 300 тисяч “відкату” від фармкомпаній.

Правоохоронці викрили схему підкупу медпрацівників, які допомагали харківським фармкомпаніям вигравати тендери на поставку препаратів. Прокуратура встановила, що за сприяння в перемозі в державних замовленнях, представники компаній платили працівникам лікарні від 5% до 25% від суми контракту, йдеться в сюжеті ТСН.

Підозри вже вручили менеджеру та директору двох компаній, що постачали ліки за завищеними цінами. Це пов’язані між собою компанії – саме їх виводили на тендер, щоби одна з них здобула перемогу.

Наразі відомо про два виграні тендери щодо поставок у лікарні Запоріжжя на суму в 3 мільйони гривень. Медпрацівникам за допомогу перерахували близько 300 тисяч гривень. Слідчі перевіряють причетність цих фармкомпаній до підтасовки результатів іще в десятку медзакладів у чотирьох областях.

“Оголошено підозри за статею про надання неправомірної вигоди відповідальній особі, підкуп лікарів. Підозри оголошені двом представникам фармакологічних компаній, на сьогодні вирішуються питання про обрання їм запобіжного заходу. Не виключає підозри в подальшому і представникам медичних закладів”, – повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Forpost

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН