Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через погіршення погодних умов херсонський водіїв закликали допомагати одне одному

За 2 минулі доби патрульні Херсонщини зафіксували 22 дорожньо-транспортні пригоди, у результаті одної з яких водій загинув на місці.

Також інспектори задокументували 3 випадки керування у стані сп’яніння і склали на водіїв-порушників адміністративні протоколи за ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП.

— Наразі ми спостерігаємо погіршення погодних умов. Тож звертаюсь до водіїв Херсона та області: зважайте на це під час керування транспортними засобами, будьте особливо уважними поблизу пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту та дитячих закладів. Обов’язково дотримуйтеся безпечної швидкості та дистанції й інтервалу, — зазначає начальник управління патрульної поліції в Херсонській області Константин Дронгаль.

Він також рекомендує дотримуватись простих, але дієвих правил:

— перед виїздом перевірте технічний стан авто – справність світла та склоочисних приладів, а також наявність склоомиваючої рідини;
— заздалегідь плануйте поїздки та маршрут;
— подбайте про достатній запас пального;
— не забувайте про зарядний пристрій до мобільного та гарячі напої в термосі;
— запишіть номери телефонів оперативних та аварійних служб.

Окрім стандартних предметів (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, інструментів, буксирувального троса, запасного колеса та домкрата), в сильні морози не зайвими будуть комплект теплого одягу, ліхтар на батарейках, дроти “прикурювання”, шкребок для скла та щітка, свічки, сірники, невеличка лопата.

Будьте уважні за кермом! Допомагайте одне одному в складних ситуаціях на дорозі!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН