Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Грошей не буде: автошлях Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь так і не ремонтуватимуть?

Запорізька обласна державна адміністрація отримала відмову від Укравтодору та Мінінфраструктури України на прохання перерозподілити кошти із держбюджету на покращення стану автодороги Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь (через м. Кременчук).

Про це повідомляють “Факти Запоріжжя“.

Запорізька ОДА, а саме губернатор Запорізької області Бриль Костянтин Іванович у січні звернувся до Міністерства інфраструктури України та Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор).

У відповіді йдеться, що розробником ЗУ “Про державний бюджет України на 2019 р.” є Міністерство фінансів. Тож ініціатором внесення змін до закону можуть бути нардепи, Кабмін чи Президент.

У заяві йшла мова про необхідність перерозподілу коштів державного бюджету, згідно бюджетної програми 3111190 “Покращення стану автомобільної дороги Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через м. Кременчук)-Маріуполь за маршрутом Запоріжжя-Маріуполь” обсягом в 1 млрд. грн. наступним чином: у межах Донецької області – 400 млн. грн., у межах Запорізької області – 600 млн. грн.

У Міністерстві таку ініціативу не підтримали. В.о. Міністра Ю. Лавренюк зазначив, що потреба у коштах для завершення ремонту автомобільної дороги Н-08 за маршрутом Запоріжжя-Маріуполь становить 1 153,1 млн.грн. (104,5 км), з яких 150 млн.грн. (16,4 км) – на проведення капремонту шляхудержзначення у Донецькій області та 1003,1 млн.грн. (88,1 км) – на проведення поточного середнього ремонту у Запорізькій області.

Державне агентство автомобільних доріг України підготували відповідний проект розпорядження щодо фінансування ремонту автошляху державного значення Н-08 сполученням Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук)- Маріуполь, який погоджено Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством фінансів України та направлено до міністерства юстиції України на проведення правової експертизи і можливого подання на розгляд Кабміну України.

Крім того, в.о. заступника Голови Укравтодору О. Харченко наголосив, що у рамках бюджетної програми 3111020 “Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення” на виконання поточного середнього ремонту передбачено спрямування 196,9 млн.грн. (із введенням в експлуатацію 14,0 км).

Нагадаємо, загальна протяжність автомобільної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук)- Маріуполь становить 209 км, з них у Запорізькій області 167,6 км, у Донецькій – 41,5 км.

Дорога Н-08 є автошляхом національного значення. Щодобово нею користується понад 3000 автомобілів, у тому числі й великовагова та військова техніка. Така інтенсивність руху призводить до пошкодження дорожнього покриття. Була побудована у 1962-1965 роках. Востаннє ремонтувалася у 2005 році.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН