Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині сільгоспвиробники не поспішають брати пільгові кредити

Про це на Фейсбуці пише Лариса Оленковська, очільниця Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України:

– Весна…. на тлі політчних подій загубилися економічні можливості…
Тривалий час підприємці, у тому числі сільгосп виробники, потерпали від відсутності дешевих кредитних коштів Тепер можливість є, однак, щось народ не поспішає… В містах вже навчилися користуватися кредитами, а от в селах видно не вистачає інформації Тож нагадуємо:
Для сільськогоспвиробників сьогодні існують такі можливості ( приклад взято із сайту одного з банків. які мають державну частку капіталу)

Програма часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва в розмірі 25% (для фермерських господарств в розмірі 40%).
Застосовується тариф за зарахування коштів на рахунок клієнта із-за меж банківської системи , як компенсація за державними компенсаційними програмами.

Для фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів:

Програма часткової компенсації вартості закупленого у суб’єктів насінництва насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції в розмірі 80% (не більше 30 000 грн.).
Застосовується тариф за зарахування коштів на рахунок клієнта із-за меж банківської системи, як компенсація за державними компенсаційними програмами.

Програма часткової компенсації вартості витрат, пов’язаних з наданням дорадчих послуг, в розмірі 90% (не більше 10 000 грн.).
Застосовується тариф за зарахування коштів на рахунок клієнта із-за меж банківської системи , як компенсація за державними компенсаційними програмами.

Програма часткової компенсації відсоткової ставки за залученим в банки кредитом (сплачуйте за кредитом лише 1% річних). Надається за кредитами терміном до одного року для покриття виробничих витрат (на суму до 500 тис. гривень) та терміном до трьох років для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних із будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення (на суму до 9 млн. гривень).
Для підприємств галузі тваринництва:

Програма часткової компенсації відсоткової ставки за залученим в банку кредитом (сплачуйте за кредитом лише 3% річних). Надається за кредитами, обсяг яких не перевищує 100 млн. гривень, для покриття витрат, пов’язаних з провадженням діяльності в галузях: вівчарство, козівництво, бджільництво, звірівництво, кролівництво, шовківництво та аквакультура
Програма часткової компенсації вартості об’єктів, профінансованих за рахунок банківських кредитів в розмірі 25% фактично понесених витрат на будівництво та реконструкцію ферм, доїльних залів та комплексів для утримання великої рогатої худоби, свиней, птиці за кредитами на будівництво та реконструкцію тваринницьких ферм до 5 років на суму до 500 млн. гривень.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН