Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині почастішали крадіжки електролічильників

Лише з початком року енергетиками було зафіксовано чотири факти викрадення приладів обліку електроенергії. Про кожний злочин повідомлено до поліції.

Не варто забувати, що втручання в роботу енергообладання загрожує життю та здоров’ю людини, а законодавством України передбачена кримінальна відповідальність за скоєння крадіжки чи пошкодження майна.

Навіть викрадання електролічильника з метою здачі чорних та кольорових металів на металобрухт та легкої наживи, не виправдовує жодних ризиків та нехтування власною безпекою.

Енергетики дивуються сміливій зухвалості та недалекоглядності злочинців, адже виручка від збуту електролічильників мізерна, а от відповідальність – суттєва.

Здобутий в такий спосіб прилад обліку не придатний для експлуатації, так як перед використанням має пройти численні повірки та експертизи. А покупці, які зважуються придбати сумнівний товар, автоматично стають співучасниками злочину.

На сайті «Херсонобленерго» звертаються до мешканців будинків з проханням бути пильними та уважними. Адже велике значення для попередження злочинів має небайдужість самих громадян. Тож якщо Ви помітили біля будинку або у під’їзді свого будинку невідомих підозрілих людей, які виконують будь-які дії щодо енергомайна негайно телефонуйте на «102». Акцентуємо вашу увагу, що працівники компанії завжди працюють у спецодязі з логотипом «Херсонобленерго» та пересуваються на автомобілях з відповідним маркуванням

Херсонобленерго

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН