Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як розвивається освітянська галузь Бериславщини

Минулого тижня у Бериславському районі відбулось виїзне засідання з питань розвитку освітянської галузі. У зібранні взяли участь народний депутат Олександр Співаковський, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, голова райдержадміністрації Олександр Гомон та керівники відповідних відомств побували у Бериславській загальноосвітній школі №3 та педагогічному коледжі.

Приводи для зустрічей були приємні – презентація кабінету математики з сучасним інтерактивним обладнанням у школі та відкриття нової модульної котельні у коледжі. Студенти Бериславського педагогічного коледжу навчатимуться і проживатимуть у комфортних умовах. За кошти обласного бюджету здійснено запуск нової котельної, яка подає тепло до навчальних кабінетів та гуртожитку. Завдяки застосуванню сучасних технологій, коледж може економити при оплаті за теплоносій до 100 тисяч гривень на рік.

«Є динаміка з покращення матеріально-технічного стану – це видно, котельня, термосанація приміщень. Але питання тут концептуально інше: ми працюємо над створенням в області чотирьох освітніх холдингів, які б могли задовольнити потреби наших земляків в отриманні освіти: від професійно-технічної до вищої», – прокоментував голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Бериславський педагогічний коледж увійшов структурно до складу Херсонського державного університету. На зустрічі з педагогічним колективом обговорили основні напрямки роботи.

«Для нас проблема освіти є ключовою. Вчитель формує освіченість людини. Неосвічені люди не мають можливості протистояти зомбуванню, інформаційній гібридній війні. І тому ми розглядаємо Бериславський педагогічний коледж як один з форпостів освіченості нашої області. Це не просто слова. Є певні сили, які хочуть закрити коледж через відсутність коштів чи пріоритетів. Ваш колектив і Херсонського держуніверситету прийняли рішення про входження в структуру. Це важливо для дитини, яка має право формувати власну освітню траєкторію в рамках холдингу. Це великі можливості», – сказав народний депутат Олександр Співаковський.

Бериславська школа №3 впродовж останніх років отримала сучасне обладнання для трьох навчальних кабінетів. За кошти районного, обласного та державного бюджетів були устатковані кабінети інформатики та біології. Зовсім нещодавно – математики. Школа працює за програмою «Росток», яка є допрофільною до курсу з поглибленого вивчення математики, старшокласникам надає поглиблені знання з цієї точної науки, тож 86% випускників мають гарні результати із ЗНО.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН