Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ попередила контрабанду предметів старовини до Євросоюзу з Херсона

У Херсоні співробітники Служби безпеки України попередили контрабанду колекції культурних цінностей до однієї з європейських країн, повідомляє прес-центр СБУ.

 

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру планує нелегально переправити до Західної Європи предмети старовини. За інформацією СБУ старожитності чоловік скуповував у місцевих колекціонерів, а покупця знайшов на спеціалізованому Інтернет-сайті. За колекцію культурних цінностей зловмисник планував отримати тисячу доларів США.

 

Правоохоронці затримали правопорушника в приміщенні одного із міжнародних поштових сервісів під час оформлення «відправки». 

За висновками експертів вилучені старожитності, серед яких монети, ювелірні вироби та предмети побуту, відносяться до періоду VІІ ст. до н.е. – ХІХ ст. н.е., становлять історичну цінність та не підлягають вивезенню з України без відповідного дозволу.

 

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України  зловмиснику повідомлено про підозру.

 

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи. 

Таврийские вести

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН