Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

320 парафій Московського патріархату перейшли до Православної Церкви України

Про це Президент Петро Порошенко повідомив 18 лютого під час подячного молебню на Франківщині, де він перебував із робочою поїздкою. Тисячі вірян, священники та військові капелани зібралися на подвір’ї Манявського монастиря, щоб разом помолитися за мир та єдність України.

Під час заходу Глава держави звернувся до присутніх та нагадав шлях, який пройшла українська церквах до своєї самостійності:

 «І після цього подивіться, що уже 320 парафій приєдналися до нашої церкви…. Можу наголосити, що зараз за один місяць переходить більше парафій, ніж за попередні 5 років».

Петро Порошенко зауважив, що українці не розуміють як в країні може існувати церква, підпорядкована іншій державі і молиться за її військо.

«Так чекала Москва, щоб у нас почала литися кров, щоб почалися штурми храмів, захоплення монастирів… Не дочекалися. Бо наша церква йде з вірою і любов’ю», – підкреслив Глава держави.

Процес переходу парафій так званої УПЦ Московського патріархату до новоствореної ПЦУ у масштабі України можна відслідкувати за посиланням (https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=16f-2XNiv0j5-wYGcXeyttff2512lzYt-&hl=en_US&ll=49.48046291932016%2C37.57427931144139&z=6)

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН