Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині встановлять стелу загиблим 57-ї бригади

Стелу з іменами всіх загиблих військовослужбовців 57-ї окремої мотопіхотної бригади цього року встановлять у Новій Каховці. Про це повідомив міський голова Володимир Коваленко.

— Вона буде розміщена на території штабу бригади в колишній Новокаховській школі-інтернаті №1. Як відомо, в ній загинуло 80 військових. Серед жителів міста вже є бажаючі надати допомогу у виготовленні і встановленні стели. Найближчим часом ми плануємо узгодження її ескізу разом із командиром бригади. А встановити її попередньо ми намітили на травень, — розповів “Новому дню” міський голова.

Також, за його словами на закладання капсули під будівництво багатоповерхового житлового будинку для військовослужбовців 57-ї бригади місто запрошує міністра оборони України Степана Полторака.

— Компанія “Олеся” розробила проект будівництва, який зараз проходить експертизу. Одразу після цього можна буде починати саме будівництво. Запросити міністра оборони до Нової Каховки запропонував народний депутат України Іван Вінник і ми його підтримали. Думаю, що закладання капсули відбудеться вже у другій половині березня, — пояснив Володимир Коваленко.

Нагадаємо, що в минулому році Новокаховська міськрада передала Південному управлінню капітального будівництва Міністерства оборони України дві земельні ділянки по вулиці Ріхарда Зорге в районі будинків №4 і №6 під будівництво та обслуговування багатоквартирних житлових будинків для військових 57-ї бригади. Збудують їх за рахунок державного бюджету.

Олег БАТУРІН.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН