Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині створюються освітні холдинги

11  лютого на базі Бериславського педагогічного коледжу імені В.Ф. Беньковського відбулася нарада з питань розвитку освіти Бериславського району за участю голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, народного депутата України Олександра Співаковського, представників місцевої влади, науково-педагогічного й студентського колективів  коледжу та інших.

Зокрема, йшлося про створення освітніх холдингів. Під час виступу голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв звернувся до присутніх:

«Раніше 75% випускників їхали навчатися в університети інших областей. Зараз 68%. Тенденція не дуже стрімка, але мотивує працювати й надалі в цьому напрямі. Наша задача створити в області 4 освітні холдинги: аграрний, класичний освітній, політехнічний і морський. Тобто інтегрувати всі коледжі та професійно-технічні училища області з вишами, зробити їх підрозділами для того, щоб дитина могла спокійно після училища здобувати вищу освіту за обраною спеціальністю».

За словами голови облдержадміністрації, Президент Петро Порошенко відзначив ІТ-сферу як найперспективнішу для майбутнього України, тому педагогам слід ознайомлювати студентів із тенденціями сучасності.

У створенні освітніх холдингів Херсонщина стала передовою серед регіонів України. Так, на початку року до Херсонського державного університету приєднався Бериславський  педагогічний  коледж  імені В.Ф. Беньковського. Цьому був присвячений виступ першого заступника Голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Олександра Співаковського.

«Ми розглядаємо освіту, як питання національної безпеки, а Бериславський коледж, як один з південних форпостів освіченості. Дякую депутатам обласної ради, голові облдержадміністрації, колективу ХДУ та коледжу за підтримку рішення створити освітній холдинг. Нас підтримав Премєр-міністр Володимир Гройсман, Кабінет Міністрів. Об’єднання важливе, в першу чергу, для дітей, які зможуть формувати власну освітню траєкторію в умовах освітнього холдингу», – повідомив Олександр Співаковський.

Крім того, у рамках наради було висвітлено питання розвитку освіти в Бериславському районі та Херсонській області взагалі.

Зокрема, директор Департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації Євген Криницький наголосив, що зараз слід удосконалювати саме змістовну складову освіти. Це можливо здійснити за рахунок залишків освітньої субвенції, що по області становить понад 140 млн грн, а конкретно в Бериславському районі – 8 млн грн.

«Ми продовжуємо оснащувати кабінети. У навчальні заклади Бериславського району багато буде про інвестовано саме в комп’ютеризацію, підключення інтернету, створення профільних кабінетів. Тобто розвиваємо змістовну складову освіти. Моє звернення про це підтримали депутати обласної ради на засіданні сесії. Треба зробити для вчителя й дітей інфраструктуру, в якій вони зможуть якісно працювати», – повідомив Євген Криницький.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН