Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутат Йосипенко про створення природного парку «Гаврилівський»

Свою позицію щодо створення природного парку “Гаврилівський” на Фейсбуці виклав депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко:

 – Минулого тижня на комісії з питань земельних відносин та екології одним зі спірних питань вкотре стала розробка наукового обґрунтування створення регіонального ландшафтного парку «Гаврилівський» у Нововоронцовському районі на суму 198 000 грн.

Я вже не вперше виступаю проти виділення цих коштів, що звичайно викликало безліч запитань у журналістів і навіть зараз мені телефонують науковці з цього приводу, не розуміючи моєї позиції. Хочу пояснити… ще влітку, коли вперше ми розглядали це питання на нашій комісії, я запропонував – перш ніж приймати таке рішення – потрібно поспілкуватись із громадами тих сіл, на території яких планується створення цього парку. Головною метою такої моєї пропозиції було – попереднє узгодження цього питання перш за все З ГРОМАДОЮ, з людьми які сьогодні живуть в межах майбутнього парку. З людьми, які в майбутньому назавжди пов`яжуть своє життя з новим природоохоронним об’єктом.

Я переконаний, перш ніж створювати будь-які парки  – ми маємо дізнаватись думку громади… І я наполягаю на тому, щоб дане питання не розглядалося до тих пір, поки кожна з сільрад, де планують утворювати вищезазначений парк, не надасть комісії рішення своїх сесій про згоду та бажання своїх громад до створення парку Гаврилівський!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН