Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі медикам розповіли про перспективи розвитку первинної медичної ланки

Вчора відбулося підсумкове засідання медичної ради за 2018 рік, у роботі якої взяла участь перший заступник голови райдержадміністрації Ірина Дробиш.

На порядок денний винесені наступні питання: про підсумки роботи комунального некомерційного підприємства “Бериславський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Бериславської районної ради та комунальної установи “Бериславська центральна районна лікарня” за 12 місяців 2018 року; про стан виконання заходів щодо протидії захворюванню на туберкульоз та ВІЛ – інфекцію; про стан захворюваності на онкопатологію в районі; про стан виконання плану забезпечення донорських кадрів протягом 2018 року; про стан надання медичної допомоги учасникам антитерористичної операції; про підсумки роботи Бериславської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії та стан виходу на інвалідність мешканців Бериславського району.

Із вступним словом до присутніх завідуючих відділеннями, провідних лікарів, завідуючих амбулаторіями, старших фельдшерів медичних закладів району звернувся Север’ян Кардава, головний лікар комунальної установи “Центральна районна лікарня”. Він зазначив, що головним завданням як первинної, так і вторинної ланок медицини є, в першу чергу, забезпечення якісного медичного обслуговування громадян.

Головний лікар комунального некомерційного підприємства “Бериславський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Бериславської районної ради Ігор Абрамов розповів про перспективи розвитку первинної медичної ланки. Головні лікарі ознайомили присутніх з перспективами розвитку медичної сфери на найближчі роки.

Ірина Дробиш у своєму виступі звернула увагу на здійснені кроки у реформуванні медицини як на районному, так і на обласному рівні. Вона поінформувала про пророблену роботу у галузі, зокрема, про закуплені автомобілі, відремонтовані ФАПи та амбулаторії тощо. Крім цього, перший заступник закликала проводити інформаційну роботу щодо діючих у районі програм “Доступні ліки” та “Місцеві стимули”.

Бериславська РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН