Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Питання з центром Таврійського госпітального округу може відпасти”

Пацієнтам можуть надати можливість самим обирати лікарню для отримання медичної допомоги.

Одним із пріоритетних завдань госпітальної ради Таврійського госпітального округу названо визначення центру цього округу. Про це наголосили учасники засідання ради, що відбулось у Горностаївській центральній районній лікарні. Серед основних критеріїв для визначення центрального медзакладу округу було названо високий рівень укомплектованості лікарні медичним обладнанням і її доступність для людей.

— За великим рахунком ані Каховська центральна районна, ані Новокаховська центральна міська лікарня за всіма визначеними параметрами не “тягнуть” на центральний медичний заклад Таврійського округу. Більше того — в Херсонській області нема жодного закладу, який би відповідав необхідним критеріям. І ми в цьому, на жаль, не унікальні — подібна ситуація спостерігається в деяких інших областях України, зокрема, Тернопільській. Проте Каховка має свої переваги — зокрема, географічну. Цей критерій відіграватиме не останню роль у визначенні центру. Також ми вже робимо великий акцент на оснащенні нашої лікарні, — прокоментувала голова госпітальної ради Таврійського госпітального округу, голова Каховської райради Тетяна Тертична.

Водночас, за її словами, питання з визначенням центру може відпасти автоматично через зміни, запровадження яких нині розробляються в Міністерстві охорони здоров’я.

— Вони передбачають можливість вибору пацієнтами лікарні для отримання медичних послуг. Та лікарня, в яку звернеться хворий, і отримуватиме на нього відповідне фінансування. Якщо ця норма буде запроваджена, пацієнту не доведеться звертатися неодмінно до центральної лікарні свого госпітального округу. Якщо йому буде зручно — він зможе поїхати до лікарні навіть у Запорізьку область. Особливо це стосується жителів Верхньорогачицького району, — додала Тетяна Тертична.

Нагадаємо, що в квітні 2018 року на засіданні госпітальної ради було прийнято рішення про перейменування Таврійського госпітального округу на Каховський. Питання з визначенням його центру стало причиною конфлікту з представниками Новокаховської міськради, які нині ігнорують засідання госпітальної ради.

Олег БАТУРІН

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН