Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Я вніс пропозицію звернутися за підтримкою особисто до прем’єр-міністра України», – Юрій Рожков про оновлення дороговартісного обладнання аеропорту

Аеропорт “Херсон” – стратегічний об’єкт Півдня України, від якості роботи якого багато в чому залежить розвиток Херсонщини. Та першочерговим є саме безпека пасажирів міжнародного авіасполучення.

Тому, за ініціативою депутата Херсонської обласної ради Юрія Рожкова, депутатський корпус VII скликання у ході XXIII сесії обласної ради звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо виділення коштів з державного бюджету для ремонту та забезпечення належного розвитку аеропорту “Херсон” як це передбачено відповідною цільовою програмою.

“Ми не можемо піддавати навіть найменшому ризику життя і здоров’я людей, – підкреслив Юрій Рожков, – проте, термін сертифікації світлосигнальної системи спливає, експлуатаційний строк злітно-посадкової смуги також. Зокрема, на автоматичну систему посадки літаків необхідно близько 37 млн. грн. І це – лише частина дороговартісного обладнання, що потребує невідкладного оновлення. Адже попереду оздоровчий сезон і, ймовірно, пасажиропотік збільшиться у рази. Тому я вніс пропозицію звернутися за підтримкою особисто до прем’єр-міністра України”.

Офіційне звернення депутати Херсонської обласної ради підтримали майже одноголосно. Документи направляють до Кабінету міністрів України вже найближчими днями.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН