Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському педколеджі стало тепліше

11 лютого у Бериславському педагогічному коледжі імені В. Ф. Беньковського було відкрито модульну транспортабельну котельню «VITOMODUL 1200», яка не працювала протягом 7 років.

«Для нас важливо, щоб у Херсонській області була потужна освітня інфраструктура. Бериславський педагогічний коледж виконує дуже важливі функції щодо збереження людського капіталу. Тут формують наші майбутні вчителі, які далі підуть працювати у дитячі садочки, початкову та середню ланку освіти. Тому дуже вважливо, щоб діти, які тут навчаються, мали комфортні умови навчання та проживання в гуртожитку», – зазначив народний депутат України Олександр Співаковський.

На важливості створення комфортних умов для дітей наголосив і голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

Він зазначив: «Якщо дитина побачить, що в області створюються всі умови для того, аби їй було зручно та комфортно навчатися, то вона не буде розглядати університети інших областей. Ми не можемо заборонити абітурієнтам виїжджати за межі області здобувати вищу освіту, але в наших силах показати всі переваги вищів Херсонщини. Для цього ми створюємо необхідні умови та сплачуємо навчання за гостродефіцитними спеціальностями», – зазначив Андрій Гордєєв

Введення в експлуатацію відбулося завдяки виділеному з обласного бюджету 1,2 млн грн. Особливістю котельні є її автономність, автоматизованість, екологічність, енергоефективність та інше. Загальна економія на обслуговування в опалювальний сезон складатиме 164 тис. грн. Заощадження газу за рік складає до 10 тис. куб. м у сумі близько 148 тис. грн за ціною січня 2019 року (14,78 грн. за 1 куб. м).

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН