Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Освітян вчать, як отримати фінансування під грантовий проект

Тренінги з грантознавства, організовані Громадською платформою Юрія Рожкова “Добро переможе”, тривають. На другому етапі експерти вчили представників освітньої галузі: директорів дитячих садочків, шкіл та бібліотек писати гранти.

“Щоб отримати фінансування під грантовий проект, не достатньо просто написати заявку, – зазначає Людмила Абсава, проектний менеджер з управління проектами європейських фондів, – треба бути проектно компетентним, вміти покроково перетворювати ідею у практичний результат. А задумів у керівників навчально-виховних закладів Херсонщини дуже багато! Найбільше програм стосуються утеплення, ремонту та інфраструктури. Але коштів на все не вистачає. Керівники закладів та представники батьківських комітетів часто звертаються за допомогою до Громадської платформи “Добро переможе” або особисто до Юрія Рожкова як депутата обласної ради. І вже вдалося чимало зробити.

“Та головне, – вважає Юрій Рожков, – навчити освітян самостійно заробляти кошти через вдале написання грантів. Наші вчителі розумні, мудрі і відкриті для навчання. Зараз ми їх вчимо грантовій грамоті, ділимось досвідом, зокрема, директора Антонівської ЗОШ №21 Галини Лугової, яка виграла не один дороговартісний грант на ремонт, освітлення і утеплення школи. Я вірю, що незабаром скарбничка позитивного досвіду Херсонщини, завдяки нашим тренінгам, поповниться.”

Так, нині у Кіндійській школі №18 знаходиться на стадії розробки проект по комплексному енегрозбереженню. Крім того, кожен херсонець, об’єднавшись з однодумцями, не залежно від професії, має можливість написати власний проект, що претендуватиме на фінансування з бюджету участі. Тож, такі освітні тренінги, організовані Громадською платформою “Добро переможе” зараз дуже актуальні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН