Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка допоможе поліції, СБУ, водоканалу і багатьом іншим

“Це наша з вами відповідальність перед громадою”.

По 200 тисяч гривень отримають з бюджету Нової Каховки місцеві відділення СБУ і Національної поліції. За словами міського голови Володимира Коваленка, ці кошти підуть переважно на придбання паливно-мастильних матеріалів. Ще 150 тис. грн. нададуть міському управлінню Державної фіскальної служби, 100 тис. грн. — місцевій частині Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, 95 135 грн. — міській Державній лікарні ветеринарної медицини і 60 тис. грн. — управлінню Державної казначейської служби у Новій Каховці. Відповідне рішення прийняла Новокаховська міськрада 7 лютого.

— Ми знаходимось в історичний період. Установи, що діють на території міста потребують нашої допомоги. Вони мають певні фінансові проблеми. Підтримати їх — наш обов’язок. Адже податкова допомогла нам із виконанням бюджету, а військова частина лише за останні місяці минулого року перерахувала до міського бюджету податків на 4,5 млн. грн., — пояснив міський голова.

Також з бюджету громади 150 тис. грн. перерахують Херсонській облраді на утримання станцій екстреної медичної допомоги, 200 тис. грн. піде на оплату проектних робіт по капремонту частини нежитлової будівлі колишнього дитсадка “Орлятко” під розміщення там територіального центру комплектування та соціальної підтримки військовозобов’язаних.

Майже 600 тис. грн. виділено на реконструкцію будівлі під дитсадок у селі Корсунка по вул. Монастирській, 50. 139,5 тис. грн. виділено на придбання оргтехніки для забезпечення роботи окружної виборчої комісії під час проведення виборів. 301,8 тис. грн. отримає міський “Центр первинної медико-санітарної допомоги” на придбання комп’ютерної техніки. А 339 тис. грн. вирішено направити на проведення поточного ремонту приміщень поліклініки №1 Центральної міської лікарні.

Проте найбільшу суму отримає комунальне підприємство “Міський водоканал” — 1,92 млн. грн. для оплати електроенергії за грудень 2018 року, сплату податків і зборів.

— У підприємства лише два шляхи: або воно встановлює справедливі і економічно обгрунтовані тарифи на свої послуги або ж міськрада надає йому допомогу. Проблеми у водоканалу пов’язані зі зміною державою правил гри. З грудня 2018 року він мусить сплачувати за електроенергію наперед за майбутній місяць. Як це зробити, коли він ще не виставив своїм споживачам рахунки за цей місяць — незрозуміло. Тож це наша з вами відповідальність перед громадою, саме ми повинні допомогти комунальному підприємству, — пояснив міський голова Володимир Коваленко.

На додачу міськрада внесла зміни до міської Програми фінансової підтримки підприємств комунальної власності. Водоканалу було вирішено протягом 2019 року надати грошову допомогу з міського бюджету в сумі 6 229 500 гривень. Левова їх частка піде на відшкодування різниці в тарифах. Також за 930 000 гривень йому планується придбати екскаватор.

Усього ж на програму фінансової підтримки підприємств комунальної власності Нової Каховки у 2019 році передбачено 20 420 700 гривень. У минулому ж році на неї виділили трохи більше — 21 906 800 гривень.

Олег БАТУРІН.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН