Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як у Херсоні борються із сімейним насильством

Насильство – одна з тем, яка активно обговорюється працівниками соціальних служб та поліції. Якщо раніше вважалося, що ситуація могла статися виключно у неблагосприятливій родині, то зараз з цим зіштовхується кожен п’ятий. Так, за друге півріччя до органів поліції надійшло 2226 заяв і повідомлень пов’язаних з домашнім насильством, з них 2194 було подано від жінок, і всього 32 заяв стосовно насилля проти дітей.

Від загальної кількості заяв, було складено близько 2000 адміністративних протоколів та розпочато 246 досудових розслідувань.

«Данні не дуже втішні, але поліція працює з родинами та намагається змінити ситуацію. Щоразу, коли до відділення поліції надходить виклик або заява про насилля у родині, ми намагаємося перевірити інформацію. Окрім родинного кола, ми проводимо опитування серед сусідів, знайомих та місцевих органів. Якщо насилля було скоєне проти дитини, то обов’язково звертаємося до навчального закладу»,- прокоментував тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління превентивної діяльності Віталій Валяєв.

Аби зменшити кількість подібних випадків, у поточному році на території міста Херсон заплановано реалізацію проекту «Поліна» (поліція проти насильства). Проект передбачає створення мобільних груп для реагування та протидії домашньому насильству. Зазначені групи будуть обслуговувати тільки повідомлення громадян, які пов’язані з домашнім насильством.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН