Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Запоріжжі суд обрав запобіжний захід активісту, що облив зеленкою Вілкула

Запобіжний захід представнику “Національного корпуса” Олександру Солощенку, що плеснув зеленку в обличчя кандидату в президенти України Олександру Вілкулу, обрав Бердянський міськрайонний суд сьогодні, 2 лютого

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя з посиланням на Бердянськ 24.

Представникові “Національного корпусу” 33-річному Олександру Солощенку обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком на 60 діб. Це означає, що бердянець залишається на волі, але на нього покладені півні зобов’язання, зокрема, він має у визначені терміни прибувати до правоохоронців та не полишати свій населений пункт без попередження.

При обранні запобіжного заходу суд зважив на нетяжкість злочину, а також на те, що активіст постійно проживає в Бердянську і має малолітню дитину.

Під будівлею суду, де обирався запобіжний захід, на підтримку Солощенка перед засіданням зібралися близько сотні людей, до зали суду правоохоронці пропустили кілька десятків активістів. Солощенко провів ніч у відділені поліції, куди його доставили після інциденту.

Нагадаємо, активісти 1 лютого зірвали зустріч кандидата в президенти Олександра Вілкула з виборцями, що мала відбутися у бердянському будинку культури “Софіт”. Вілкула облили зеленкою. Окрім кандидата, від хуліганських дій постраждав і його 32-річний помічник, який стояв поруч. Поліція порушила за фактом нападу на кандидата у президенти України кримінальну справу ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН