Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Андрій Гордєєв взяв участь у підсумковій медичній раді

1 лютого голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв разом з народним депутатом України Олександром Співаковським взяв учать у підсумковій медичній раді, яка пройшла у Херсонській міській клінічній лікарні ім. Є.Є. Карабелеша.

«Зважаючи на медичну реформу, яка зараз триває у галузі охорони здоров’я, на даний час велика увага зосереджена саме на первинній ланці медицини. За фахівцями йдуть пацієнти, а отже сімейні лікарі мають шанс отримувати нарешті гідну зарплату. На Херсонщині, наприклад, суми досягають 13 тисяч гривень», – зазначив Олександр Співаковський.

«Сьогодні в Україні проходить медична реформа. Вона, як і будь-які зміни, викликає острах. Але ці зміни тільки на краще. Адже зараз пацієнти укладають декларації з сімейними лікарями, за якими якість медичних послуг виросте.
51 медичний протокол, за якими лікарі надаватимут нашим громадянам послуги, буде оплачувати держава. Так, буде конкуренція, але не варто її боятися», – звернувся до присутніх очільник Херсонщини Андрій Гордєєв.

Крім того, він зупинився на важливості раннього виявлення онкозахворювань у первинній ланці медицини: «На колегії ми презентували порограму щодо боротьби з онкологічними захворюваннями. Вона включає у себе доповннння до ваших медичних протоколів ще трьох, які будуть стосуватися виключно боротьби з онкологією. Минулого року ми спільними зусиллями закупили обладнання для Херсонського онкодиспансеру майже на 42 млн грн. Наша задача – виявляти цей недуг на ранніх стадіях. Якщо ми врятуємо життя, вчасно виявивши онкологічне захворювання, ми з вами зробила величезну роботу».

Також під час ради були обговорені питання розвитку медицини Херсонщини, фінансування різних медичних закладів, кадрове питання.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН