Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївський аграрний університет створить власну пасіку

На базі Миколаївського національного аграрного університету найближчим часом планується створення власної пасіки в наукових і виробничих цілях. Про це розповів доктор с.-г. наук, доцент, в.о. завідувача кафедри технології виробництва продукції тваринництва Миколаївського НАУ Вадим Лихач, передає agro-yug.com.ua.

Як правило, під час практики в рамках дисципліни «Технологія виробництва продукції бджільництва» студенти виїжджали на пасіки, з господарями яких укладалися договори безпосередньо про проведення занять на їх території. Але керівництво університету вирішило створити власну пасіку.

Ця ідея також буде втілюватися в життя в рамках укладення договору про співпрацю з Миколаївським спільнотою бджолярів, які готові в цьому допомогти університету. У свою чергу, тепер представники спільноти можуть збиратися на базі аграрного університету для проведення тематичних семінарів, конференцій та власних зборів.

Так, університет подав заявку на участь у грантовому конкурсі від Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP.

«Пройде проект чи ні — це нас не зупинить. Ми все одно будемо шукати якихось інших інвесторів. Навіть може ми за допомогою асоціації бджолярів, а в ній брало участь багато претендентів, зможемо створити пасіку», — ділиться планами Вадим Лихач.

На базі пасіки науковці аграрного університету хочуть запустити апітерапію — застосування продуктів бджільництва в лікувальних цілях.

«Своє — воно все-таки своє. Тому ми хочемо створити разом з таким комплексом: пасіка, мед, наука, апітерапія. Я сам з бізнесу, я знаю, як це робиться, тим більше з таким ректором як у нас, все робиться просто. Він лідер і мозок цього всього, і він вловлює нові тенденції», — говорить він.

За його словами, пасіка на базі університету буде створюватися, в першу чергу, для наукових досліджень, а не для заробляння грошей. Хоча цього не заперечує, і вважає, що в тому, щоб забезпечувати студентів і викладачів університету якісним медом, нічого поганого немає.

kurkul.com

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН