Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громадська рада пропонує проводити капітальні ремонти багатоповерхівок у Херсоні за прозорою системою

Про це на Фейсбуці повідомляє Олександр Мошнягул, голова Громадської ради:

 – Вчора відбулось чергове засідання Громадської ради при Херсонському міському голові. На порядку денному стояло 4 питання.
По перше. Члени ГР вимагають припинити існуючу практику використання бюджетних коштів на капітальний ремонт багатоповерхівок.
Як відомо, сьогодні ці кошти витрачають через “Титульні списки”, які формують чиновники від ЖКГ. Потім їх корегують депутати, яких цікавлять тільки “свої” будинки (нагадаємо, що третина міста взагалі не має своїх обранців).
Списки постійно переписують, “корегують”, а потім обирают “зручних” підрядників, з якими можна домовитись про “відкати”.
Через це маємо проблему: одні будинки ремонтують постійно, а інші не мають шансів отримати фінансування. До того ж відверто опозиційні до міської влади депутати також ставлять під загрозу фінансування будинків своїх виборців.
Громадська рада запропонувала перейти від. “Титульних списків” до конкурсу співфінансування. Мешканці будинків будуть самі подавати заявки на кошти, самі будуть обирати підрядників по виконанню робіт. А переможці будуть обиратись за спеціальними критеріями з докладним інформуванням про конкурс на сайті міської ради.
Достатньо сучасна антикорупційна практика, до якої переходять провідні міста України.
Громадські експерти розробили спеціальну програму, яка замінить титули і докладно прописує всю процедуру подачі заявок на конкурс і відбору будинків для ремонту.
Цю програму презентувала представник ГО “Транспорт Херсонщини” Людмила Чайка. Громадська рада підтримала проект програми і вже найближчим часом її представники зустрінуться з міським головою та депутатами ради з вимогою винести документ на розгляд сесії та затвердити його.
“Титульні списки” це анахронізмом колишньої корупційної влади і його потрібно позбавлятися.
Про інші рішення ГР трохи пізніше.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН