Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські митники провели майстер-клас для власників автівок з єврономерами

Митницею ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, на митному посту «Херсон-центральний», який розташований у м. Олешки, 23.01.2019 відбулась інформаційно – просвітницька акція за участю керівного складу відомства, представників засобів масової інформації та митних брокерів, – повідомляє “Український південь”. 

Мета цієї акції – ознайомлення мешканців та гостей Херсонщини які є власниками транспортних засобів на «євро» номерах до змін у митному законодавстві які були прийняті у листопаді 2018 року.

Іванський Едуард Борисович наголосив, що відповідно до внесених змін, до 22.02.2019 року діє пільговий період із застосуванням коефіцієнта 0,5, тому, бажаючим здійснити митне оформлення транспортних засобів та заощадити власні кошти, треба поквапитись.

Продовжив захід начальник митного поста «Херсон-центральний» Валерій Косій, який детально роз’яснив положення постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.2018 № 1077 «Про тимчасовий Порядок виконання митних формальностей під час здійснення митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на митній території України».

Також, надав пояснення законів України які набрали чинності з 25 листопада 2018 року: № 2611-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» та № 2612-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Саме цими нормативно – правовими актами визначаються митні формальності для власників автомобілів на єврономерах під час здійснення їх митного оформлення та ввезені на митну територію України в період із 01.01.2015 до 25.11.2018, транспортних засобів, що перебувають або перебували у митних режимах тимчасового ввезення або були вивезені за межі митної території України після 25.11.2018 та ввезені повторно.

Олександр Бакулін – начальник управління організації митного контролю, надав практичні роз’яснення, щодо ввезення та митного оформлення транспортних засобів з іноземними номерами, бувших у використанні, на територію України. Також, пояснив детально як обчислюється митна вартість, подання митної декларації та документів для оформлення транспортних засобів.

 Наприкінці зустрічі репортери мали змогу подивитись як працюють в реальному часі співробітники Митниці ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, на митному посту «Херсон-центральний». Також була проведена невелика екскурсія по зоні митного контролю, куди повинні бути розміщенні транспортні засоби з іноземними номерами для подальшого митного оформлення.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН