Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці для школярів провели патріотичний урок в музеї

Україна – квітуча держава. А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою та щасливою. Український народ мріяв жити однією сім’єю на своєї землі, в єдиній державі, не розділеній кордонами і не розшматованій недружніми сусідами. І ось, 22 січня 1919 року, злилися відірвані одна від одної частини єдиної України.

Саме з цієї нагоди в музеї історії міста для учнів санаторію «Дружба», був проведений урок історичної пам’яті «Україна була, є і буде», пише Онлайн Нова Каховка.

Затамувавши подих, молодь слухала розповідь про процес становлення та могутній вияв волі українців до етнічної й територіальної єдності, свідчення їхнього самоусвідомлення, який був важливою віхою процесу становлення політичної нації. Учні переглянули уривки з документального фільму «20 кроків до мрії. Злука».

Після екскурсу в історію перейшли до сучасності, щоб зрозуміти чому саме зараз ідея соборності набула актуальності. Ця боротьба триває і зараз. На Сході України йде неоголошена війна. Гинуть наші співвітчизники. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання…

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН