Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Робота Херсонщини в умовах воєнного стану отримала позитивні відгуки від Президента і командування ЗСУ

У звіті за підсумками 2018 року в ефірі телеканалу «ВТВ+» голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв розповів, як область відреагувала на введення воєнного стану. Велику роль в цьому процесі відіграла небайдужість цивільних громадян, що брали участь в навчаннях територіальної оборони.

Голова облдержадміністрації наголошує: «Завдяки підготовці наших цивільних громадян в рамках навчань територіальної оборони, Херсон – це Україна. Під час воєнного стану ми за дві доби зібрали повний склад бригади ТрО, хоча ставили задачу за три дні, але явка добровольців була на стільки великою. Наша кропітка праця, вихідні на полігонах дали свій результат. За це наша область була високо оцінена Президентом України, за що я вдячний кожному, хто долучився».

Що стосується співпраці з військовими, то в регіоні значно збільшилась їхня присутність. Технікою та спеціальним обладнанням бійців забезпечили ЗСУ.

«Ми розподілили можливості між Генеральним штабом і нашою областю. Зокрема, місто Херсон виділило на систему територіально оборони 1 млн грн, з обласного бюджету ми виділили 1,4 млн грн.. Усі сесії пройшли протягом протягом 2 діб і я вдячний за те, що кожен на своєму місці займався чітко своєю конкретною задачею. І це отримало позитивні відгуки від командування Збройних Сил України», – розповів Андрій Гордєєв.

Показово, що під час воєнного стану довіра до Херсонщини як до надійного інвестиційного майданчика збереглася.
Очільник області пояснив: «Воєнний стан значно вплинув на наше спілкування з інвесторами. Ми спілкувалися з кожним із них, вони прилітали до нас, цікавилися. І в той же час ми відкрили виробничі потужності з приготування рідких мінеральних добрив ТОВ «ТЕРРА ТАРСА Україна» у Каховці, а ЄБРР прийняв рішення про фінансування проекту з будівництва ВЕС на Херсонщині, поблизу тимчасово окупованого Криму».

«Сильних поважають і в даному випадку воєнний стан нам був потрібен, щоб ми перерозподілили свої сили та відреагували на конкретну пряму агресію проти нашої держави», – підсумував Андрій Гордєєв.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН