Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вадиму Мерзлову – 70 років! Взірець служіння людям та рідному місту

В плеяді відомих керівників, чиї імена вписані в історію міста, Вадим Миколайович Мерзлов, завдяки організаторським здібностям, вагомому внеску в розвиток Нової Каховки, особливостям характеру, ставленню до людей і до виконання своїх обов’язків – на чільному місці.

Побутові умови повоєнного періоду і скромні матеріальні статки багатодітної родини в селі на Херсонщині, де у 1949 році народився Вадим Миколайович, сприяли формуванню у нього з дитинства працелюбності, відповідальності, самостійності, допитливості, жаги до знань, поваги до людей. Це ті риси характеру, які в подальші роки його життя збагачувалися, утверджувалися, ставали стрижнем поведінки та визначальними нормами у роботі з людьми.

Завдяки виключно особистим здібностям, якостям і зусиллям, Вадим Мерзлов пройшов трудовий шлях від слюсаря електромашзаводу і радгоспу-заводу «Таврія» до першого очільника міста Нова Каховка. Знаковими віхами на цьому шляху були служба в армії, комсомольська, господарська, партійна робота, активна участь у громадському житті, багаторазове виконання обов’язків депутата сільської, міської та обласної рад, що додавали знань, уміння, досвіду.

На долю Вадима Мерзлова, як керівника міста, випали найскладніші випробування і виклики на крутому зламі країни, з лютого 1991 до липня 1998 року, коли він очолював виконком і міську Раду. Його здатність осмислити глибинну суть суспільних процесів, визначити поточні і перспективні завдання та організувати їх виконання, сприяли мінімізації впливу кризових явищ на економіку та життя міста в стартових умовах ринкових відносин, створенню надійної основи для подальшої позитивної динаміки його розвитку.

На будь-якій посаді: міського голови, заступника голови правління – начальника управління кадрів та соціального розвитку ВАТ «Південелектромаш», начальника міського управління Пенсійного фонду, заступника міського голови з економічних питань, радника міського голови з економічних питань – В.Мерзлову були завжди притаманні сумлінність, професіоналізм, вірність слову, мудрість в прийнятті рішень.

У характері В.Мерзлова вдало поєдналися вроджені, передані від батьків, скромність, порядність, чесність, тактовність з набутими за більш ніж 50 років трудової діяльності вимогливістю до себе і підлеглих, обов’язковістю, добротою і душевною щедрістю. Простота і доступність, співчуття і готовність допомогти іншим – провідні риси стилю роботи Вадима Мерзлова, як Керівника і стилю життя прекрасної Людини.

За все це В.М.Мерзлов заслужив у мешканців міста незаперечний авторитет, повагу і любов. Його доробок у вирішення проблем життєзабезпечення міста, забезпечення ефективної роботи підприємств і служб, неодноразово відзначався керівництвом міста і області.

Вадим Мерзлов нагороджений відзнакою «За заслуги перед містом», а в 2014 році міська рада присвоїла йому звання «Почесний громадянин міста Нова Каховка». Та найкращою, найвищою нагородою для нього є загальне людське визнання та повага.

Якось, ще у 2012 році, під час місцевих виборів, коли Вадим Миколайович балотувався до Херсонської обласної ради, я запитав батьків моєї дружини, ветеранів електромашзаводу, мешканців Нової Каховки з 1955 року: «А чому ви голосуєте саме за Мерзлова?». Їхня відповідь була дуже короткою, але ємкою: «А ми точно знаємо, що він ніколи і нічого не вкрав…»

ONLINE НОВА КАХОВКА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН