Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні заборонили дискримінаційну рекламу

В рамках проведення контролю за рекламою Управлінням захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області виявлено порушення, а саме: розповсюдження зовнішньої реклами на території м. Херсон із зображенням чотирьох жінок, які непристойно позують у напівоголеному вигляді.

Відповідно до пункту 15 постанови Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 року № 693 «Про затвердження порядку накладання штрафів за порушення законодавства про рекламу», з метою з’ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань, орган контролю за рекламою Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області прийняв рішення про призначення незалежної експертизи шляхом надання інформації до Експертної ради з питань протидії дискримінації за ознакою статі при Міністерстві соціальної політики України та ГО «Українська Асоціація Маркетингу».

За результатами експертизи втановлено: порушення статей 7, 8, 10 Закону України «Про рекламу» – зовнішня реклама містить зображення напівоголених жінок, яке ніяким чином не пов’язане із продукцією, що рекламується та подальшим її споживанням. Жіноче тіло у означеній рекламі сприймається споживачами даного рекламного контенту як сексуальний об’єкт та містить натяки на сексуальність.

За результатами розгляду справи Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області прийняло рішення про визнання реклами недобросовісною та, на вимогу органу контролю за рекламою, фізична особа – підприємець, яка розповсюджує означену рекламу, невідкладно усунула порушення, змінивши зміст реклами та у добровільному порядку понесла відповідальність за порушення законодавства про рекламу.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН