Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На День Соборності херсонці поклали квіти до погруддя Кобзаря

22 січня з нагоди Дня Соборності херсонці зібралися біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, який у своїй творчості заповідав ідею соборності та став символом боротьби українського народу за незалежність.

З моменту проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки вже минуло ціле 100-річчя – з 1919 року українці разом із власної волі.

Читанням патріотичних віршів та виконанням пісень учасники мітингу показали, що найцінніше для нашого народу – вільна самобутня держава.

На цьому наголосив і голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, який приєднався до святкового зібрання.

«Для Херсонщини цей день має особливе значення. Саме на території нашої області писалася Конституція, приймалися рішення про єдину церкву. У 2014-му році херсонці соборно, всі разом вийшли на площу і показали, що Херсон – це Україна. І цей вибір ми маємо підтверджувати і надалі. Дякуючи Президентові, на сторіччя Злуки ми маємо автокефальну церкву, потужну армію, демократичний устрій, і розуміємо, що від єдності народу залежить доля України. Сподіваюся, що молодь зверне увагу на цей історичний момент у житті країни і не допустить помилок предків»,– поділився очільник області.

Цього ж дня виповнюються п’яті роковини загибелі активістів Євромайдану, Героїв України Михайла Жизневського та Сергія Нігояна. Присутні на мітингу вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя за свободу й незалежність рідної держави.

Проголошення Акта Злуки мало велике історичне значення для українського суспільства. Він задекларував перед усім світом неподільність українських земель, єдність і солідарність народу, став прологом до становлення соборної суверенної України.

Наприкінці учасники зібрання поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка, Великого Кобзаря, видатного сина українського народу.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН