Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти Мелітопольської «аграрки» завдяки UHBDP отримують роботу в кращих агрокомпаніях області

Студенти Таврійського державного агротехнологічного університету проходять стажування на провідних підприємствах Запорізької області, отримують іменну стипендію та пропозиції про постійну роботу.

Такими є результати амбітного проекту «Агроінтернатура», який реалізується завдяки ініціативі Інституту підвищення кваліфікації ТДАТУ та Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP). «Агроінтернатура» стартувала в 2015 році, тоді для проходження стажування за підсумками співбесіди було відібрано п’ять перших студентів різних спеціальностей: «Маркетинг», «Облік і аудит», «Економіка підприємств», «Обладнання переробних і харчових виробництв». Їх направили на одне з провідних підприємств нашого регіону ТОВ СПП «Лана» (с. Плодородне Михайлівського району). Протягом всього періоду стажування студенти отримували стипендію від Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, а підприємство забезпечувало умови для проживання та харчування.

Як розповів директор Інституту підвищення кваліфікації ТДАТУ Геннадій Подшивалов, ідея створення «Агроінтернатури» для студентів виникла саме тому, що практика – це ключовий момент у програмі навчання:

– Одне із завдань проекту – організація стажування студентів на провідних аграрних підприємствах Запорізької області, щоб продемонструвати їм весь цикл виробництва та дати реальний досвід. Від такої співпраці виграють обидві сторони: майбутні фахівці опановують навички своєї професії, а роботодавці готують кадри для розвитку своїх виробництв. Троє з п’яти студентів після закінчення університету отримали місце роботи!

Згодом географія проекту розширилася, збільшилася й кількість студентів і підприємств. З моменту впровадження проекту в ньому взяли участь 32 студенти. Цього навчального року в рамках програми проходять стажування 11 студентів на базі восьми великих плодоовочевих компаній Запорізької області. Програма «Агроінтернатура» буде реалізовуватися до 2021 року, планується, що за цей період у ній візьмуть участь близько 50 студентів ТДАТУ.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН