Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Близько тисячі херсонських дітей отримали подарунки в рамках проекту «самарянська сумка»

 Впродовж десяти років священнослужителі та громада храму Святої Тройці спільно з благодійним фондом «Софія» проводить акцію «Різдвяне дитя». У рамках благодійного проекту відбувається вручення дарунків дітям, що потребують додаткової уваги та допомоги.

Кожна дитина отримала «самарянську сумку» (з Біблійної притчі про добросердного самарянина, який допоміг чоловікові, котрого побили й обікрали розбійники). Набір містить до 10 дарунків.

«У «самарянській сумках» є канцтовари, солодощі, іграшки, ігри. Але трапляються і неочікувані, але приємні сюрпризи для діток – шкіряні м’ячі, речі, косметика для дівчаток. Малеча й підлітки, звичайно, нам дуже вдячні й іноді говорять, що саме про цей дарунок давно мріяли. Ми намагаємось, щоб діти, які отримують подарунки на Різдво, побували на спеціальних уроках і довідались про зміст свята і християнської віри. Цьогорічне Різдво було сповнене масою позитивних емоцій, вдячних слів. Це нас надихає», – розповів настоятель храму Святої Тройц, протоієрей Євген Сидоренко.

На підготовку тисячі «самарянських сумок» для херсонських дітей витрачається до півроку. Але дітлахи не просто отримують дарунки, вони долучаються і до уроків в недільній школі. Запис малечі, яка бажає отримати такий дарунок, розпочинається ще у вересні, а тому є час і поміркувати разом з дорослими наставниками про духовні речі і про глибинний зміст свята Різдва.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН