Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Власник унікального позашляховика на Херсонщині самостійно прибирає сніг з автошляхів

 Чоловік допомагає дорожникам прибирати сніг і в Херсонській області чоловік перетворив свій позашляховик на бульдозер, причому ківш він змайстрував з металобрухту і тепер займається прибиранням доріг, причому грошей за свої послуги не бере.

Жителі Херсона допомагають нашому меру, можливо, державі розчищати вулиці, може, не зовсім правильно, але цікаво“, – визнала мешканка міста Катерина Цигарлаж.

Тим часом, водії на дорозі вітають незвичайний позашляховик, сигналячи йому, а перехожі – фотографують транспортний засіб і цікавляться, як був створений цей бульдозер.

Власник машини, Олександр Гузь, з посмішкою реагує: “О, нам дякують“.

Виявилося, що ківш вирізали з корпусу бойлера, приєднали конструкцію до автомобіля, і дорожній помічник був готовий.

Власник машини вже очистив від снігу райцентр – Білозерку, від маленьких вулиць до центральних, а місцеві жителі зізнаються, що чоловік для них – авторитет.

“Я його називаю професором, до нього можна звернутися з будь-якого питання з автомобільного транспорту, це він чудо створив”, – розповів Володимир Карась.

Свій 30-річний Nissan Олександр обладнав для спорту – влітку брав участь у гонках, а на зиму зробив тюнінг для прибирання доріг.

Сьогодні сніг, завтра сміття вожу, будуть змагання, ківш відчепив – буду на змаганнях, вона така універсальна, іграшка“, – зізнався власник машини.

Залізну іграшку чоловік зробив з вторсировини: металеві кріплення з причепа, пружини з сівалки, стару покришку – деталі збирав з відходів, а допомагали йому друзі.

З нового три трубочки і то причіп робили залишилися рештки, це ролик, коли об бордюри трешся, кришечка зі старого холодильника, чашечка з компресора і гвинт не дає заглиблюватися в ямки“, – показав Олександр Гузь.

За прибирання вулиць чоловік грошей не бере, просто бачить, що дорожникам не вистачає техніки, коли дороги в Херсоні засипає снігом.

“Громадянську відповідальність не можна не вітати. Це хороший приклад, необов’язково всім обладнати свої машини сніговими відвалами, давайте хоч з малого почнемо – якщо побачимо сніг, давайте не будемо залишати машини на узбіччі“, – заявив Валентин Чесноков, директор КП “Міське дорожнє управління” .

Устаткування – знімне, тому до нестандартної модифікації саморобного бульдозера поліцейські претензій не мають.

Мене не чіпають міські, вчора думав, якісь питання будуть, всі спасибі, навпаки когось пригальмували – проїжджайте, все класно“, – розповів Олександр Гузь.

Також він зізнався, що планує внести зміни в свій міні-грейдер для прибирання свіжого снігу – причепити автовіник, але поки думає, з чого його зробити.

“Можна зробити з тросів, палиць, але буде убого виглядати і ненадійно. Це віник, у нього обороти обертання, щоб нікуди не відлетіло, не потрапило, жарти, а безпека перш за все”, – міркує Олександр Гузь.

Своїми знаннями про корисний тюнінгу чоловік готовий ділитися з усіма бажаючими.

Челлендж передаю свій, давайте, будемо чистити. Всі потрошку, у когось квадроцикл, у когось хоть велосипед, головне, щоб справа була зроблена“, – заявив він.

Джерело –Сегодня.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН