Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбулася презентація книги «Кам’яні вишиванки Нової Каховки»

Нещодавно на базі комунального закладу «Новокаховська дитяча школа мистецтв» відбулася презентація книги «Кам’яні вишиванки Нової Каховки». Презентувала книгу директор школи мистецтв Галина Ходос.

На заході були присутні учні художнього, музичного відділів, викладачі школи та працівники бібліотечної сфери, пише НК онлайн. Галина Анатоліївна розповила, що  книга-альбом, яка  нещодавно вийшла з друку, познайомить читачів з історією Нової Каховки від заснування до сьогодення та з архітектурними родзинками міста – «кам’яними вишиванками». Книга добре ілюстрована фотографіями та має чудову поліграфію. Видання побачило світ завдяки сприянню та підтримці Українського культурного фонду.

Всім присутнім у залі було  презентовано сайт «Кам’яні вишиванки» та його  мобільні додатки, який  знайомить з культурною спадщиною міста Нової Каховки, приверне увагу суспільства, насамперед молоді, до так званих «кам’яних вишиванок» – орнаментальних панно, що прикрашають фасади будівель історичної частини міста та виконані в унікальній техніці різьблення по сирому тиньку послідовниками школи «бойчукістів» – Григорієм Овксентійовичем Довженком та його учнями.

Частина учнів та викладачів школи приймали участь у пленері та відобразили своє бачення орнаментів на будинках міста в своїх роботах, які ввійшли до ІІІ розділу книги.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН