Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як одеські активісти перевіряли постачальників продуктів для шаурми

Причина подібних дій – підозра у недотриманні санітарних і міграційних вимог на підприємстві

Напередодні вночі ветерани добровольчих батальонів “Айдар” і “Азов”, а також активісти одеських громадських організацій “Якісне суспільство”, “Сьомий корпус” та “УНС” без попередження увійшли на територію складів по вулиці Київське шосе, де розташоване одне з підприємств із виготовлення продуктів для кіосків фаст-фуду, пише Depо.Одеса.

Причина подібних дій – підозра у недотриманні санітарних вимог при виготовленні продуктів, а також можливе застосування праці нелегалів на цьому підприємстві.

Зокрема було виявлено, що чисткою і нарізкою картоплі на підприємстві займалися громадяни Лівії, які на словах повідомили, що мають вид на жительство в Україні, однак поліція, яка прибула на місце подій, не стала перевіряти документи робітників. Жодних засобів гігієнічного захисту на робітниках вдягнено не було.

Живуть ці робітники тут же в кімнатах над складськими приміщеннями.

Крім того, активісти потрапили до складського приміщення, де без холодильників зберігалися сири, а також приміщення, де вироблялися соуси.

Невдовзі на місце події прибула поліція, яку викликали як активісти, так і менеджери підприємства. Згодом приїхала також слідча група, яка взяла покази у активістів і представників підприємства, проте не стала перевіряти санітарні документи і види на жительство іноземних громадян, зайнятих на виробництві продуктів для фаст-фуду на цьому підприємстві.

Нагадаємо, у травні цього року 17 мешканців Одеси потрапили до лікарень через отруєння шаурмою, придбаною у кіоску “Смак Сходу”.

Основною причиною спалаху сальмонельозу було назване недотримання працівниками кафе протиепідемічного режиму, гігієнічних вимог до технологічних процесів виробництва продукції, санітарної обробки посуду та обладнання, правил особистої гігієни.

Після цього в Одеській міськраді зібрали засідання і оголосили про проведення перевірки точок продажу фаст-фуду на предмет дотримання санітарних вимог.

Власникам торгових об’єктів настійно рекомендували у добровільному порядку відмовитися від виготовлення та реалізації шаурми, виробленої в антисанітарних умовах, і запропонували перепрофілювати торговельну діяльність своїх об’єктів.

Після перевірок було навіть нібито закрито кілька точок продажу шаурми, проте скандальний кіоск “Смак Сходу” остаточно закрити не вдалося через наявність приватної власності на частину споруди.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН