Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещини сімейна виноробня розпочала випуск бальзамічного оцту

Перший український бальзамічний оцет випустила виноробня «Колоніст», яка розташована в Придунайській Бессарабії.

«Ми перші виробники бальзамічного оцту в Україні. Ми пишаємося тим, що нам вдалося зайняти першими дану нішу», – каже Алла Плачкова.

Бальзамічний оцет входить в 10-ку найдорожчих приправ в світі. і Алла Плачкови, засновники і співвласники виноробні «Колоніст», багато років вивчали питання виробництва бальзамічного оцту в українських реаліях. Спираючись на досвід і знання італійських колег, сім’я Плачкових ще 4 роки тому задумалася про випуск унікального для українського ринку продукту – бальзамічного оцту власного виробництва, пише Агро Юг.

«У виробництві українського бальзамічного оцту використана як класична, так і не класична технологія виробництва найвідомішого бальзаміка з Модени. Після отриманих під час італійських дегустацій і майстер-класів знань, ми можемо з упевненістю заявити, що український бальзамічний оцет нашої виноробні абсолютно конкуренто здатний і має високу перспективу», – коментує створення «Бессарабіко» Алла Плачкова.

Основою для виробництва бальзамічного оцту служить високоякісний виноградний сік. А одним з секретних інгредієнтів для отримання унікального смаку українського бальзаміка «Бессарабіко» за рішенням виробників став мед.

Перший оцет був залитий в бочки з різного дерева 4 роки тому. І в цьому році перший український бальзамічний оцет з 4-х річною витримкою від виноробні «Колоніст» вже з’явився в продажу. Компанія самостійно підготувала всі документи і технічні інструкції для того, щоб ввести новий продукт харчування в країні. На підготовку законодавчої бази «Колоніст» витратив більше року.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН