Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Нацпарку на Одещині на зимівлю залишилися птахи, що відлітають у вирій (ФОТО)

На зимівлю до Нацпарку “Тузлівські лимани” залишилися птахи, які погано переносять холодну погоду

Як повідомляє Depo.Одеса, про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник відділу досліджень Нацпарку “Тузловські лимани”, доктор екології Іван Русєв.

За його словами, щороку мільйони птахів летять навесні і восени через НПП “Тузловські лимани” в Африку і назад. “Але зараз зима, і до нас на зимівлю прилетіло багато птахів, серед яких різні види качок, гусей, лебедів, і про це я ще напишу. І це нормальний екологічний процес. Тим часом, серед них, є й ті види, родичі яких в цей час традиційно вже давно на зимівлі в Африці. Однак в останні роки через розбалансування клімату, внаслідок незначного похолодання, відлиг, наявності доступного ще корми у нас в нацпарку, дезорієнтує деяких птахів і вони продовжують залишатися на зимівлі у в парку”, – повідомив Русєв.

Еколог розповів, що у Нацпарку на зимівлю залишилися перепел, великі білі чаплі, чернозобики і, що буває вкрай рідко, теплолюбні белощекі крячки. “Якщо настане різке похолодання, ці птахи від неможливості дістати корм і переохолодження, ослабнуть і стануть природного жертвою постійно патрулюють у нас хижих ссавців і птахів, серед яких найефектніший і пильне орлан білохвіст”, – зазначив він.

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН