Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Об`єднання демократичної опозиції: Гриценка підтримали Томенко та Катеринчук

7 грудня на спільній прес-конференції «Вибори 2019: об’єднання як єдиний шлях для України» лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, лідер партії «Громадський рух “Рідна країна”» Микола Томенко та голова Європейської партії України Микола Катеринчук заявили про об’єднання сил перед президентськими виборами у березні 2019 року.

«Ми тепер одна команда. У нас спільне бачення проблем, які постали перед країною, спільне бачення шляхів, однакове розуміння економічного пакету, антикорупційного, безпекового, екологічного, у нас однакові цінності. Це посилення команди, яке відбудеться на всіх рівнях. Це не об’єднання під президентські вибори, це стратегічне об’єднання на такий час, на який вистачить сил», – сказав Анатолій Гриценко.

Микола Томенко буде займатись стратегією виборчої кампанії та медійними комунікаціями. Окрім цього, Томенка призначено керівником виборчої кампанії у Києві. Головою виборчого  штабу в столиці буде Наталя Новак.

«Наша команда намагається пояснити, що треба змінити країну, привести до влади чесних, патріотичних, професійних людей. Треба об’єднати країну між казковою і провладною та реальною, де живуть люди. Для нашої команди важливо боротись не між собою, не з іншими командами, а за Україну. Треба об’єднуватись за цінності, за програму. Таке об’єднання дасть результат. Наша команда прийняла рішення підтримати Анатолія Гриценка на президентських виборах та спільно рухатись на парламентські та місцеві вибори. Ми об’єднуємо проукраїнську, проєвропейську, демократичну опозицію», – сказав Микола Томенко.

Микола Катеринчук відповідатиме за юридичне супроводження всього виборчого процесу.

«На Раді Європейської партії України ми майже одностайно прийняли рішення на наступному з’їзді висувати та підтримувати Анатолія Гриценка як кандидата від єдиної демократичної опозиції. Ми вважаємо, що під час військових дій президент повинен мати військову спеціалізацію і освіту, досвід, аналітичне бачення ситуації, що надасть змогу державі виконувати функцію захисту громадян і забезпечити в майбутньому мир. Крім того, досвід Анатолія Степановича, як чесної, порядної, фахової людини закладе основи побудови суспільства, де справедливість не буде пустим словом», – додав Микола Катеринчук.

Анатолій Гриценко, Микола Томенко та Микола Катеринчук закликали до єднання  інших однодумців. Серед них Святослав Вакарчук, Роман Безсмертний, Олександр Солонтай та інші представники демократичної опозиції.

На минулому тижні, 10 грудня, Анатолія Гриценка підтримав лідер громадянського руху «Хвиля» Віктор Чумак. Він очолив Центральний виборчий штаб.

Громадянська позиція

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН