Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кращого студента України обрали в Херсоні

Кінець року багатий на рейтинги і конкурси, які означають підведення підсумків. Саме у грудні традиційно стає відомо, хто став студентом №1 в Україні. Цьогоріч фінал республіканського конкурсу «Кращий студент України» переїхав до Херсона. Імена переможців популярної премії минулої суботи оголосили в обласному палаці молоді і студентів. Конкурс об’єднав представників вишів та коледжів з різних куточків України, від заходу до півдня.

Аби потрапити на херсонську сцену, студенти мали перемогти у регіональному конкурсі, кожен у своєму обласному центрі. Організаторами заходу виступили ВМГО «Студентська республіка», НДЛМ (Народно-демократична ліга молоді), підтримали конкурс Міністерство молоді та спорту і Міністерство освіти та науки України. Цікаво, що на студентський рейтинг до Херсона здалеку приїхали не лише самі учасники, а й їхні групи підтримки.

Обирали кращого студента дуже довго, протягом п’яти годин(!) і завершився захід фактично вже вночі. Змагалися учасники  затято, за умовами конкурсу кожен із них мав представити відеовізитку, пройти інтелектуальний конкурс, продемонструвати талант та захистити власний соціальний проект. Важко не помітити, у конкурсних виступах студенти зробили ставку на патріотизм – співали українською, солов’їною вірші декламували. Немало з них займаються волонтерством, допомагаючи українським захисникам, дітям з обмеженими можливостями, людям похилого віку, власне, про це учасники повідали підчас конкурсі «Соціальний проект».

Традиційно, окрім головного переможця, конкурс назвав низку номінантів  — кращих студентів — аналітика, громадського діяча, дизайнера, медійника, науковця, програміста, спортсмена, підприємця, профспілкового активіста України. Визначити найдостойніших серед величезної кількості учасників – в цьому й виявилося надскладне завдання для журі.

Між іншим, визначити єдиного переможця судді не змогли. Протягом всього наступного року титул «Кращий студент України» носитимуть одразу двоє студентів, точніше, студенток – Софія Дика, яка навчається у Харківському національному юридичному університеті, та наша землячка Анастасія Лукомець з Бериславського педагогічного коледжу. Обом дівчатам по 18 років і вони дійсно виявилися найяскравішими учасницями цьогорічного студентського конкурсу.

– Готуючись до конкурсу, я розуміла, що головним у ньому має бути соціальний проект, адже сучасний студент має допомагати суспільству. Я вважаю, що наша місія – зробити країну кращою, — розповіла переможниця конкурсу, майбутній співробітник СБУ Софія Дика.

Ще одна переможниця – Анастасія Лукомець, яка збирається стати вчителем початкових класів, не приховувала емоцій, конкурсантка з Херсонщини навіть і не сподівалася, що журі обере її і кубок залишиться у краю, який прийняв цьогорічну премію.

 –  Десь глибоко в моїй душі сиділо – ну будь-ласочка, нехай це буду я! І мою роботу, роботу моїх педагогів і колег оцінили достойно. Особливо ретельно ми готували соціальний проект про адаптацію дітей з обмеженими можливостями в умовах школи, — розповіла Анастасія.

Сам конкурс «Кращий студент України» учасникам та переможцям запам’ятається надовго. У Херсоні молодь провела три незабутні дні, тож вражень вистачить.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН